top of page

Preț/Întâlnire

70 lei

Durata întâlnire

1 h 30 min

Proiectare și Machetare (9-14 ani)

Despre acest Curs-Atelier

Descoperă! Imaginează-ți! Proiectează! Construiește!


Cursul de proiectare și machetare reprezintă o oportunitate unică pentru orice copil creativ care dorește să-și pună aptitudinile la încercare și nu se dă înapoi din fața unei provocări constructive!


Construirea machetelor implică o călătorie fascianantă de la o idee sclipitoare la un lucru concret pe care îl poți ține în mână, privi și cu care te poți juca! Pe acest drum vom porni împreună și ne vom ocupa de fiecare etapă în parte!


Toți copiii sunt plini de idei, doar că uneori le este greu să le exprime pe înțelesul tuturor sau nu au încă uneltele și metodele prin care să o facă. „Atelierele Viziunea” vă propune un mod cu totul inedit de exprimare prin intermediul acestui curs.


Obiectivele noastre:

- familiarizarea celor mici cu limbajul arhitectural

- deprinderea tehnicilor de gândire și proiectare necesare unui mic constructor

- antrenarea răbdării și perseverenței de a reuși

 

Școala Ideală!


În cadrul acestui atelier vom explora împreună cu copiii ideea Școlii ideale și îi vom ajuta să descopere proiecte deosebite de școli din întreaga lume adaptate nevoilor elevilor.


În partea practică a atelierului, îi vom ghida pe copii să concretizeze propria viziune într-o machetă pe care să o poată lua acasă sau să o integreze în cadrul unei expoziții de proiecte vizionare a cursanților de la „ATELIERELE VIZIUNEA”. Și cine știe... poate într-o zi va reprezenta o sursă de inspirație pentru construcția unei școli adevărate.

În primul modul al atelierului ne vom concentra pe ridicarea machetei unei curți a școlii ideale, în care elevii sunt invitați să așeze tot ce consideră că lipsește sau este necesar școlii lor ideale, și împreună vom descoperi și dezvolta cele mai bune idei!


Cursanții vor învăța să să deseneze ceea ce și-au imaginat, iar apoi pe baza desenului vor descoperi cum să lucreze cu elemente care să dezvolte reprezentarea într-o variantă 3D – Macheta!


Vom face copăcei în miniatură, vom construi băncuțe, vom picta terenuri de fotbal, vom ridica foișoare și vom construi alei,  descoperind în acest timp o varietate largă de tehnici de lucru manual și lucrul cu diverse materiale.


Orele de atelier îl vor ajuta pe elev să-și dezvolte gândirea logică, perspectiva asupra spațiului, abilitățile de lucru manual, imaginația creativă și capacitatea de identificare și rezolvare a problemelor, precum și lucrul în echipă.


Este ideal pentru copii curioși cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.


Fiecare etapă este importantă și vă încurajăm să veniți la toate ședințele modulului, pentru a înțelege cât mai bine toate tehnicile pe care le presupune procesul.


Primul modul va conține 6 cursuri care se vor desfășura vineri între orele 15-17.

 

Despre Coordonatorul Atelierului

Ioan Frunză

Ioan Frunză
Formular de înscriere:
arrow&v
În ce zile preferi să participi la ateliere?
Cum dorești să achiți?

Mulțumim pentru implicarea ta! Te vom contacta în cel mai scurt timp! Pentru confirmarea de urgență, te rugăm să suni la 0784948632.

bottom of page