top of page

Preț/Întâlnire

100 lei 1200 lei

Durata întâlnire

1 întâlnire 12 întâlniri

Atelier de Machetări (9-14 ani)

Despre acest Curs-Atelier

Descoperă! Imaginează-ți! Proiectează! Construiește!


Cursul de proiectare și machetare reprezintă o oportunitate unică pentru orice copil creativ care dorește să-și pună aptitudinile la încercare și nu se dă înapoi din fața unei provocări constructive!


Construirea machetelor implică o călătorie fascianantă de la o idee sclipitoare la un lucru concret pe care îl poți ține în mână, privi și cu care te poți juca! Pe acest drum vom porni împreună și ne vom ocupa de fiecare etapă în parte!


Toți copiii sunt plini de idei, doar că uneori le este greu să le exprime pe înțelesul tuturor sau nu au încă uneltele și metodele prin care să o facă. „Atelierele Viziunea” vă propune un mod cu totul inedit de exprimare prin intermediul acestui curs!


Obiectivele noastre:

- familiarizarea celor mici cu limbajul arhitectural

- deprinderea tehnicilor de gândire și proiectare necesare unui mic constructor

- antrenarea răbdării și perseverenței de a reuși


Cursanții vor învăța să să deseneze ceea ce și-au imaginat, iar apoi pe baza desenului vor descoperi cum să lucreze cu elemente care să dezvolte reprezentarea într-o variantă 3D – Macheta!


Vom face copăcei în miniatură, vom construi băncuțe, case, mijloce de transport, vom ridica foișoare și vom construi alei,  descoperind în acest timp o varietate largă de tehnici de lucru manual și lucrul cu diverse materiale.


Orele de atelier îl vor ajuta pe elev să-și dezvolte gândirea logică, perspectiva asupra spațiului, abilitățile de lucru manual, imaginația creativă și capacitatea de identificare și rezolvare a problemelor, precum și lucrul în echipă.

 

Elemente cheie ale cursului:


1. Introducere în Lumea Machetelor: Copiii vor explora diverse tipuri de machete, de la cele simple la cele mai complexe. Vor învăța despre materialele și instrumentele necesare pentru a construi machete unice și vor dobândi cunoștințe despre structuri și design.


2. Dezvoltarea Abilităților de Construcție: Cursul îi va învăța pe copii tehnici de asamblare, tăiere, lipire și decorare, încurajându-i să-și dezvolte precizia și răbdarea în timpul procesului de construcție.


3. Creativitate și Design Personalizat: Fiecare copil va avea ocazia să-și pună amprenta personală asupra machetei sale. Vor putea să aleagă culori, modele și detalii care să reflecte personalitatea lor și să le ofere o experiență de construcție unică.


4. Proiecte Variate: De la construirea clădirilor și vehiculelor până la reprezentarea unor scene minunate în miniatură, copiii vor avea parte de o varietate de proiecte interesante.


5. Dezvoltarea Abilităților Tehnice: Cursul nu doar încurajează creativitatea, ci și dezvoltarea abilităților tehnice. Copiii vor învăța să lucreze cu mâinile și cu atenție la detalii, dezvoltându-și coordonarea și îndemânarea.


6. Expoziție Finală și Împărtășire: La finalul cursului, atelierele vor găzdui o mică expoziție pentru a permite copiilor să împărtășească cu mândrie creațiile lor cu familiile și prietenii lor.


Cursul de Machete de la Atelierele Viziunea din Otopeni oferă copiilor o oportunitate fantastică de a se conecta cu lumea construcțiilor creative și de a-și dezvolta abilitățile artistice și tehnice. Aici, fiecare copil poate să-și construiască propriul univers în miniatură și să își dezvolte imaginația într-un mod captivant și educativ.


Este ideal pentru copii curioși cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.

Cursul de va desfășura în perioada 20 septembrie-20 decembrie 2023 și prevede 12 întâlniri.

 



Despre Coordonatorul Atelierului

Ioan Tudor-Frunză

Profesionalism și Expertiză: Ioan este student la Facultatea de Construcții, unde dobândește cunoștințe solide despre structuri, design și materiale de construcții. Cu o abordare serioasă și atenție la detalii, el împărtășește cu entuziasm cunoștințele sale cu copiii, încurajându-i să exploreze și să învețe prin activități practice.

Coordonator cald și empatic, căruia îi pasă profund de dezvoltarea fiecărui copil în parte, el își adaptează metodele de predare pentru a se potrivi cu nivelurile și nevoile variate ale copiilor, creând astfel un mediu propice pentru învățare și descoperire.

Dincolo de sarcinile academice, Ioan își dedica cu bucurie timpul liber pentru a se implica în activități de voluntariat și în proiecte deosebite de arhitectură, în tabere de creație și în activități civice!
Pentru că a studiat și teatrul în timpul său liber, dragostea pentru lumea artistică îi aduce unicitate în abordarea cursului său, încurajând copiii să-și dezvolte abilitățile tehnice și artistice într-un mod inovator și distractiv.

Combinația dintre cunoștințele solide despre construcții și pasiunea pentru teatru îi permite lui Ioan să ofere cursanților de la Atelierele Viziunea o experiență de învățare captivantă și inovatoare. El îi încurajează să-și folosească imaginația și să-și exploreze creativitatea în fiecare machetă pe care o construiesc!

Ioan  Tudor-Frunză
Formular de înscriere:
În ce zile preferi să participi la ateliere?
Cum dorești să achiți?

Mulțumim pentru implicarea ta! Te vom contacta în cel mai scurt timp! Pentru confirmarea de urgență, te rugăm să suni la 0784948632.

bottom of page