top of page

Preț/Întâlnire

1000 lei + 200 lei curs construcție mască

Durata întâlnire

10 întâlniri + 2 mască

Teatru - Commedia dellArte +10 ani

Despre acest Curs-Atelier

Bun venit în minunatul univers al cursului de Commedia dell'Arte pentru copii de peste 10 ani, desfășurat în vibrantul hub cultural artistic din Otopeni! Aici, în mijlocul unei atmosfere pline de creativitate și veselie, copiii vor avea ocazia să descopere și să exploreze arta teatrală străveche a Commediei dell'Arte.


Cursul nostru îi introduce pe micuți în lumea captivantă a personajelor tradiționale ale Commedia dell'Arte, unde umorul, mișcarea expresivă și improvizația sunt la ordinea zilei. În cadrul acestui curs, copiii vor avea parte de:


Întâlnirea 1 - Întâlnire Ghidată în Hub-ul Cultural Artistic Atelierele Viziunea, jocuri de cunoaștere a echipei - cu M.Zametheea și Amalia Popa


1. Explorarea Personajelor: Copiii vor învăța despre celebrele personaje ale Commedia dell'Arte, precum Arlecchino, Pantalone, Colombina și alții. Vor descoperi trăsăturile distinctive ale fiecărui personaj și vor înțelege rolul lor în poveștile comice.(CURSUL 1)


2. Mișcarea și Gestualitatea: Prin jocuri interactive și exerciții amuzante, copiii vor învăța să folosească mișcările și gesturile specifice fiecărui personaj pentru a comunica și a crea momente comice. Vor dezvolta încrederea în expresia corporală și vor învăța cum să-și folosească corpul pentru a povesti o poveste. (Cursul 2)


3. Improvizația și Interacțiunea: Cursul va încuraja copiii să improvizeze în scenete comice, dezvoltându-și creativitatea și abilitățile de a răspunde spontan în diferite situații. Vor învăța să interacționeze cu ceilalți membri ai cursului, construind scenarii amuzante și neașteptate. (Cursul 3 4,5,6)

Întâlnirea 2 - Antrenament de Sunet și Ritm - Crearea unei compoziții unice destinate spectacolului cu Amalia Popa și M.Zametheea


4. Costume și Măști: Copiii vor avea ocazia să exploreze elementele de costume și măști specifice Commedia dell'Arte. Vor înțelege cum aceste detalii vizuale contribuie la definirea și recunoașterea personajelor. (ATENȚIE - CURSUL 7 și 8 - CONSTRUCȚIA MĂȘTII și a costumului)


5. Pregătirea unui Mic Spectacol: Pe parcursul cursului, copiii vor lucra împreună pentru a pregăti o mică prezentare finală pentru familiile și prietenii lor. Acest moment special va pune în aplicare toate cunoștințele și abilitățile dobândite într-un mod distractiv și captivant.(Cursul 9 și 10)


Indiferent dacă copiii au experiență în teatru sau nu, cursul nostru de Commedia dell'Arte le va îmbogăți cultura generală, îi va încuraja să-și dezvolte creativitatea, încrederea în sine și abilitățile de colaborare. Într-un mediu deschis și prietenos, aceștia vor explora magia teatrului clasic italian și vor crea amintiri de neuitat în cadrul Hub-ului Cultural-Artistic din Otopeni.Durata Cursului: septembrie - octombrie - noiembrie


În cadrul cursului copii vor interacționa cu elemente prețioase de recuzită, cu instrumente muzicale, vor desfășura activități în garderoba de costume și vor învăța să construiască măști de teatru!


Ce include cursul?

·       Suport de curs în format pdf (pentru părinți și cursanți)

·       Călătorie ghidată în Hub-ul Cultural Atelierele-Viziunea și activități distractive de introducere în lumea teatrului

·       Ședință Foto profesională a tânărului participant și min 10 fotografii profesionale în format digital (la sfârșitul cursului)

- Atelier Practic de Construcție a Măștii și Costumului

·       12 întâlniri de exerciții, explorare și construcție (și posibilitatea de recuperare a maxim 2 ateliere în format on-line)

·       1 reprezentație a spectacolului de absolvire + diplomă de participare


Grupa este alcătuită din maxim 12 participanți.

Înscrierile se încheie odată cu ocuparea locurilor.


Costul Cursului de Commedia dellArte în perioada 17 septembrie - 17 decembrie (12 întâlniri) este de 1200 lei(inclusiv cursul de mască), achitabili integral sau în 2 rate (prima cel târziu la prima întâlnire din luna septembrie). Conform calendarului până la acea dată sunt 14 întâlniri, dar luăm în considereare începerea sezonului rece și posibilitatea ca cei mici să absenteze din când în cânt din diverse motive. Dacă copii participă la cele 12 cursuri integrate în modul și doresc să vină suplimentar și la celelalte rămase până la finalizare, costul pentru fiecare întâlnire suplimentară va fi de doar 70 lei.


Copii vor realiza un spectacol ce va fi prezentat în perioada sărbătorilor de iarnă.Despre Coordonatorul Atelierului

George Olar

Olar George este instructor de Teatru, născut și crescut la Baia Mare și școlit în cadrul Facultății de Teatru și Film, din cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj Napoca.

„Sunt actor și dansator (dansActor) care activează în prezent în București pe mai multe șcene și în mai multe cadre. Dragostea pentru teatru s-a materializat de mic copil și a crescut ușor în anii care au urmat. De la primul spectacol în școala primară, la trupa de teatru din liceu, la facultate și până în prezent am trecut prin multe schimbari din care am învățat și m-am dezvoltat.”

Joacă încă din facultate în compania unor nume uriașe, cum ar fi Maia Morgestern și a lucrat cu unii dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru și coregrafi din România: Mihai Măniuțiu, Radu Afrim, Gigi Căciuleanu și Andreea Gavriliu.

Lucrează de peste 11 ani cu copii și tineri, ajutându-i să se dezvolte personal și pregătindu-i pentru evenimente și spectacole.

„Am predat cursuri de dans, am organizat evenimente, jucat și regizat piese de teatru pentru copii plus tabere de vara bazate pe dezvoltarea personală prin improvizație.”

În cadrul Atelierelor Viziunea, a realizat spectacole precum „Renii lui Moș Crăciun”, „Secretul lui Capitano” (grupe copii) și a realizat pregătirea tinerilor din grupa de adulți „Antepașoptiștii”.

George Olar lucrează la acest modul împreună cu M.Zametheea, lucrător de tineret, scriitor, regizor de teatru și absolventă a aceleiași facultăți. Zametheea și-a realizat stagiul de practică la Teatro Tascabile di Bergamo și călătorește frecvent la Veneția pentru schimburi de experiență profesională, dar și pentru a aduce noi materiale de studiu pentru cursanții Atelierelor Viziunea.

George Olar
Formular de înscriere:
În ce zile preferi să participi la ateliere?
Cum dorești să achiți?

Mulțumim pentru implicarea ta! Te vom contacta în cel mai scurt timp! Pentru confirmarea de urgență, te rugăm să suni la 0784948632.

bottom of page