top of page
Charming Streets

Societatea Viziunea

Creators & Arts - Community Movement

 Romania

LOGO VERDE.png

vrei să te implici și să contribui
la un viitor surâzător
și
să poți spune la sfârșitul zilelor
„Eu am contat în felul în care arată azi lumea”?
IA PARTE LA SCHIMBARE!

RAUL STAN-3.JPG

Începuturi...

În anul 2018, la Cluj-Napoca se discuta pentru prima dată în grupul nostru de studenți iubitor de artă, ideea de a înființa o Societate care să reprezinte drepturile tinerilor, artiștilor și patrimoniului cultural românesc.

La începutul lui 2019, actele au fost aprobate de judecătorie și astfel a început activitatea oficială a grupării „Societatea Viziunea”.

După un an prolific, Pandemia din 2020 ne-a împrăștiat, și astfel, membrii fondatori propovăduiesc azi valorile VIZIUNEA în mai multe colțuri din țară! (OTOPENI,  BUCUREȘTI, BRAȘOV, HUNEDOARA, BACĂU, CLUJ ETC)

Ce ne-a unit?

- ideea că în România se poate trăi și mai bine decât suntem lăsați să vedem

- credința că prin implicarea artei în turism putem salva economia națională

- dorința de a organiza festivaluri dinamice  bazate pe cultura autohtonă, la același nivel precum „Carnavalul de la Veneția” sau de la Rio de Janeiro, ori amenajări teritoriale precum Festivalul Ozora sau DisneyLand

- pofta de a ne băga nasul în politică și de a colabora cu autoritățile publice pentru un trai mai bun

- certitudinea că educația culturală non-formală este nucleul unei comunități puternice și pilonul unei societăți democrate

DSC_0171.jpg

Ce îi lipsește României?

România este o Țară frumoasă! Peisaje deosebite, climă rezonabilă, floră, faună de invidiat, limbă melodică, acces la informație, libertate de expresie, oportunități de tot felul...și totuși, oamenii par mai mult triști, emigrează în masă, cei rămași se frământă, multe  lucruri par să nu meargă. Ce îi lipsește României?

Un singur lucru.

Viziune pe termen lung...

boțoc andrei.jpeg

CA UN TÂNĂR SĂ-ȘI POATĂ INVESTI VIAȚA LUI AICI,
TREBUIE SĂ SIMTĂ CĂ EFORTURILE LUI DUC UNDEVA...

Ca orice om să fie motivat să se trezească dimineața din pat,
Trebuie să simtă că direcția în care merge are o destinație clară,

că merge spre mai bine!

CA ROMÂNILOR SĂ LE FIE DRAG SĂ TRĂIASCĂ ÎN ROMÂNIA
AVEM NEVOIE DE O POLITICĂ CLARĂ, PE TERMEN LUNG,
PREDICTIBILĂ, CU SCOP INȚELES DE ORICINE ȘI LA ÎMPLINIREA CĂRUIA ORICE CETĂȚEAN POATE CONTRIBUI ȘI ARE DE CÂȘTIGAT.

FOTO DE BOȚOC ANDREI

piloni viziunea.png
Volunteers Cleaning Park

Înțelegerea conceptului de sustenabilitate în dezvoltarea economiei

„Fă Rai din ce ai!”

StArt
Curățenia Națională! 

StArt
Noua Strategie
Educațională!

 

Ce este
de FĂCUT?

CUM?

Community Garden

Politici publice, grupuri de inițiativă,
legi ale cetățenilor

Acțiuni comunitare,
perseverență, optimism,activități practice

O comunitate de creatori conștienți

I. Ca domeniul cultural-artistic-creativ să fie reprezentat cum se cuvine, iar legile românești să fie în concordanță cu dezvoltarea sa, este nevoie de o umbrelă social-politică rezistentă care să apere arta de intemperii.

II. Sub această umbrelă trebuie să se-adune de (și cu) bunăvoie de la cei mai de seamă creatori și până la artiștii infanți sau cei trecuți în neființă.

III. Se spune că interesele fac lumea să se învârtă. Dacă „marii politicieni” nu își dau interesul pentru artă, educație și cultură, ca aceste motoare economice și spirituale să funcționeze au nevoie de propriul organism politic dedicat care să fie direct interesat să le facă să producă la cote cât mai înalte. 


IV. Dacă gurile rele ar putea spune că arta, cultura și educația nu sunt motoare economice, ci consumatoare de resurse, cu toții putem fii de acord că Turismul poate fi una dintre cele mai profitabile metode de a spori veniturile unei țări; iar imaginea unei țări creată și menținută de artiști dedicați este și imaginea unei țări care vorbește în cifre fericite.

Ce face Societatea Viziunea AZI?

1.Încurajează oamenii să se implice în mișcări și comunități artistice
2.Oferă oportunități pentru tineri artiști (să învețe, să facă practică, să își descopere drepturile și opțiunile profesionale, să-și lărgească orizonturile creative, să predea, să performeze în diverse contexte convenționale și neconvenționale, să se conecteze și să colaboreze cu alți artiști, etc.)
3.Testează metode și tehnici
de predare/creație și consemnează rezultatele
4.Mentorează tineri și campanii de sporirea conștientizării publicului asupra unor chestiuni care privesc nevoile artiștilor și buna funcționare a domeniului cultural/educațional
5.Susține dezvoltarea turismului în România și implicarea artiștilor în producția de artă contemporană destinată turismului
6.Proiecte educaționale, civice, politice, artistice, culturale
7.Redactează materiale care privesc informarea artiștilor despre oportunități și riscuri în domeniu
8.Caută metode de îmbunătățire a sistemului educațional de stat, privind buna pregătire a cursanților în funcție de talentele și abilitățile native ale acestora, dar și de nevoile, cerințele și standardele pieței forței de muncă actuale/ideale.
9.Pune accentul pe disciplină, perseverență, răbdare, cercetare, înțelegere și armonie în procesul de consolidare a carierei artistice și a bunăstării în propria viață
10. Consolidează HUB-uri și Platforme Cultural-Artistice și Educaționale ROMÂNEȘTI

Ce poți tu să faci?

  • Să ai grijă de comunitatea din care faci parte, să fii un om cât mai bun, mai harnic, mai practic

Să te implici civic și să împiedici dezvoltarea abuzurilor la nivel local.

  • Să te înscri în Comunitatea de Simpatizanți sau în Comunitatea de Art Teachers, ca să te putem ține la curent cu ce proiecte se află în desfășurare și să te implicăm atunci când este nevoie de tine!

DEVINO UNUL DINTRE NOI!

„Viața ca o artă” este deviza noastră.


Tradiția, obiceiul, exemplul de bune practici… toate acestea se pierd dacă cineva nu le consemnează și nu le cinstește...


Noi vrem să o facem! Și o facem deja de câțiva ani!

De cele mai multe ori în viață ne subestimăm. Avem nevoie de ceilalți și de contexte favorabile care să ne ridice, să ne ajute să ne descoperim și să ne dovedim nouă că putem mai mult!

„Viziunea” vine cu îndemnul la visare aplicată.

Cum ne dorim să fie țara asta ca să fim mândri că suntem români?

Hai să ne imaginăm… Hai să o facem! (Cum? Întâlnindu-ne, gândindu-ne, dezbătând și aplicând cele mai bune metode de implementare)

Pas cu pas, având răbdare și iertare, perseverență și încredere vom descoperi împreună ce frumos este să transformi visele în realitate. Dar ca să poți face asta…trebuie mai întâi să știi ce visezi!

Află și ne vedem în centru…

Watch out for crazyhats!

Alături de Viziunea veți spune adio frustrărilor sociale și veți începe să vă implicați real în schimbarea acestei țări. 

De voi depinde randamentul acestui proiect și reușita sa pe gustul dumneavoastră.